Sagana uznáva celý svet, Barteková: Ľudia sú z neho na prášky

16.10.2016 Celý región

Dauha/Bratislava 16. októbra (TASR) - Z už dvojnásobného svetového šampióna v cyklistike Petra Sagana sú na prášky aj ľudia v zahraničí. TASR to prezradila Danka Barteková, ktorá sa na cestách často stretáva s pozitívnymi reakciami na meno Sagan, ktoré robí Slovenku výbornú reklamu.

Elitná skeetarka sa okrem športovej činnosti venuje aj členstvu v Medzinárodnom olympijskom výbore (MOV). V nedeľu si však našla čas a naplno vychutnala Saganov zlatý špurt do cieľa. "Veľmi sa teším, veľmi mu to prajem. Pozerala som to v TV, držala palce. Všetka česť Peťovi. Neviem, či sme tu niekedy mali takého športovca, akým je on, pretože obhájiť v jednom z najťažších športov titul svetového šampióna je niečo famózne. Ukázal svoju genialitu," povedala Barteková.

Čochvíľa 32-ročná reprezentantka je hrdá na každý slovenský úspech. Po vlaňajšom Saganovom triumfe na MS v Richmonde bola z jeho výkonu nadšená, po Dauhe len ťažko hľadala slová. "Mám pocit, že čo spraví, to mu vyjde. Nech mu to vydrží čo najdlhšie," zapriala Barteková úradujúcemu svetovému šampiónovi. Následne vyzdvihla jeho "vyčkávaciu" taktiku. "Išiel do toho na poslednú chvíľku, nevyčerpával sa zbytočné a zvládol to geniálne."

Pre povinnosti spojené so športovou i diplomatickou funkciou absolvuje Barteková množstvo ciest do zahraničia, kde na Sagana počúva veľké chvály. Obhajoba titulu svetového šampióna podľa nej ešte zvýši jeho popularitu aj vedomosť o Slovensku. "Je to fantastický úspech, lebo keď sa stretávam s ľuďmi, poznajú Slovensko vďaka Petrovi Saganovi. Sú z neho na prášky ako zo športovca. Myslím si, že v mene celej našej krajiny sa mu musíme všetci poďakovať za úžasnú reprezentáciu."
 

Vyberte región